1991

Historia e kompanisë fillon me 18 Mars të po këtij viti, në Prishtinën e paraluftës. Fortesa, me 4 punëtorë, filloi punën me një zyre modeste por me vizion te qartë, të bëhet lider në industrinë e pllakave dhe produkteve hidro sanitare. Ishte po ky vizion i cili do ta shtyente deri aty ku është sot. E kështu lindi Fortesa, emri i së cilës shumë shpejt do të njihej e do të besohej nga të gjithë.

1996

Fortesa bëri hapat e parë të rritjes. Ajo u pajis me deponë e pare rrugës për në Fushë Kosovë. Kështu, Fortesa u bë e para në Kosovë për ofrimin e një numri të mjaftueshëm të artikujve për banjo përfshirë këtu dhe mobiljet e banjos, ndërsa emri i saj tashmë kishte filluar të jehonte. Deri në vitin 1999, familja Fortesa numëronte 10 punëtorë të dedikuar.

txt

txt

1999

Është vit i njohur e i dhimbshëm për të gjithë. Lufta çlirimtare e cila e kaploi vendin gjatë kësaj kohe nuk la familje në Kosovë pa e prekur e pa i shkaktuar dhimbje. Gjatë luftës Fortesa, humbi gjithçka. Të gjitha pronat e kompanisë ishin djegur e ndërsa e ardhmja e cila dukej aq premtuese dhe e ndritshme, tani dukej e errët dhe e trishtë.

2006

Pas shumë përpjekjeve Fortesa tashmë ishte rikuperuar shumë shpejt pas luftës, dhe fillon edhe zgjerimin e saj. Ne këtë vit, Fortesa e ndërton objektin mbresëlënës me hapësirë 4200 m2 në Veternik, ndërsa numri i punëtorëve arrin në 50.

txt

txt

2021

Plot 3 dekada pas lindjes së kompanisë, tregu i produkteve të banjos, sanitarisë e shtëpisë vazhdon ta ketë vetëm një emër në Kosovë. I ndërtuar me punë të palodhshme, me sallonet e shitjes ndër më modernet në Kosovë, iniciativën për të qenë prijës i tregut dhe me zgjedhjen e pashoq te produkteve, ky emër është tanimë i dëshmuar dhe besuar në Kosovë dhe quhet Fortesa Home – miku i shtëpisë suaj. Tani Fortesa Home shtrinë veprimtarinë e saj në industrinë e Ndërtimit përmes Prime Group, në atë të Prodhimit të dollapeve përmes Alvona-s, dhe në Qendër Tregtare përmes Prishtina Mall.

Showroom
PRISHTINË

Veternik N.79, 10000

Showroom PRISHTINË

Veternik N.79, 10000

Showroom
PRIZREN

Rr.Tirana (ish Printeksi)

Showroom PRIZREN

Rr.Tirana (ish Printeksi)

Showroom
PejË

Rr. Besnik Lajçi 30000

Showroom PejË

Rr. Besnik Lajçi 30000

Showroom
FERIZAJ

Magjistralja Prishtinë – Ferizaj 70000

Showroom FERIZAJ

Magjistralja Prishtinë – Ferizaj 70000

PRIME GROUP
CONSTRUCTION

www.pgc-ks.com

PRIME GROUP CONSTRUCTION

www.pgc-ks.com

ALVONA

www.alvona.net

ALVONA

www.alvona.net

PRISHTINA MALL

www.prishtinamall.com

PRISHTINA MALL

www.prishtinamall.com